Home > Meezeilen > Kroatie > Meezeilen in Kroatië

Meezeilen in Kroatië: schitterende zeilvakantie

Kroatië: Zeilen langs de zonovergoten Dalmatiëkust

Droomeilanden en schilderachtige plaatsjes

Dalmatië is de naam van het zuidelijk gelegen kustgedeelte van Kroatië. Het gebied tussen Split en Zadar is niet alleen van unieke schoonheid maar biedt ook talloze historische bezienswaardigheden uit Romeinse, Griekse en Turkse tijden. De Kornati Archipel nabij Zadar is van dermate schoonheid dat het tot Nationaal Park is verheven. Ook het Nationale Park Krka genoemd naar de gelijknamige rivier is absoluut de moeite van een bezoek waard.

Het zeilgebied

De Dalmatische Kanaalkust biedt een schitterend en beschut vaarwater tussen het vasteland en een uitgestrekte reeks juweeltjes van eilanden. De kleinste niet meer dan een rotspukkel en de grootste tot wel 30 mijl lang. Het aantal ankerplaatsen in de azuurblauwe zee is werkelijk ontelbaar en laat allerlei variaties in het vaarprogramma toe. De bergen in het achterland bieden een natuurlijke bescherming tegen koelere winden uit het binnenland, terwijl de eilanden de kust beschermen tegen al te ruw weer van zee.

Het weer

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Van voor- tot najaar wordt het weer beheerst door de Maestral, een karakteristieke wind uit het noordwesten. Een ideale zeilwind. De soms gevreesde noordenwind “Bora” is minder sterk in deze omgeving.

De zeiljachten waarmee we varen

Kompleet uitgeruste scherpe jachten met 4 dubbele hutten en 2 douche/toiletten, koelkast voor koude drankjes, zwemtrap met douche op badplatform, biminitop (zonnedakje), GPS, autopilot, bijboot en alle navigatie en veiligheidsuitrusting.

Boek nu je meezeilvakantie Kroatië.

Antwoord op veel gestelde vragen? Klik hier.

Aanbiedingen

Aanbiedingen meezeilen Kroatië

- Sukosan (Dalmatië)

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.