Home > Meezeilen > Caribbean > Grenadine Special

Route: Martinique - St Lucia - St Vincent & The Grenadines - 16 Dagen

Voorbeeld 16 daagse droomreis Martinique - St. Lucia - St. Vincent & the Grenadines


Boek nu je meezeilvakantie Caribbean.

 

c
c
c
Elke dag een ander eiland, een andere baai,
zeilen met de passaatwind en altijd zon aan boord.
Altijd 30° C ook het water
 

1e dag: Amsterdam - Martinique

In de namiddag of vroege avond aankomst op het tropische Franscreoolse Martinique. Een taxi staat klaar om  je mee te nemen naar de jachthaven van Le Marin (eigen kosten). Daar wordt je verwelkomt door onze schipper met een lekkere cocktail en er volgt introductie aan boord met indeling van slaapplaatsen, uitleg van specifiek bootzaken e.d.


c
 
2e dag: Martinique (ca 3 mijl)
Ontwaken met cicaden en Caribbean Blackbirds in heerlijk tropische setting met een lekker ontbijt met koffie, thee, fruit, eitje, stokbroodje. Daarna gaan we scheepsproviand inslaan in de plaatselijke supermarkt. Voor liefhebbers volgt verdere instructie over zeilen en algemene bootbehandeling en dan zijn we klaar voor vertrek.
In de middag zeilen we naar St. Anne gelegen aan een heerlijke zwembaai. Mooie stranden, lekker warme zee (hele jaar rond 30° C) en St. Anne is een leuk creools visserdorpje waar je een aantal heerlijke creoolse specialiteiten kan eten.
c

c
c
Traditionele klederdracht Martinique. 3 Hoofddoekpuntjes, dus  nog niet verloofd.

 

Cocktails at sunset.

c
 

3e dag: Martinique - St. Lucia (ca 18 mijl)

Zo'n 18 zeemijlen is de eerste en meteen spectaculaire zeiltocht over de diepblauwe Caribische Zee naar St. Lucia. Zeilomstandigheden zijn 's werelds beste, gemiddelde windkracht is 4. Na 3 tot 4 uur spetterend zeilen droppen we het anker voor de hagelwitte stranden van Rodney Bay.
Spring in zee en zwem naar het strand of maak een mooie strandwandeling naar Fort Rodney op Pigeon Island. Maar je kan hier ook windsurfen, waterskiën, parasailen en paardrijden. Hoeft allemaal niet natuurlijk en lekker luieren aan dek met een lekkere cocktail mag ook.

cx
      Pigeon Island, Rodney Bay

c
c
St. Lucia Soufriere
   

Soufriere ankerplaats op St. Lucia


4e dag: St. Lucia - Soufriere (ca 15 mijl)

Vandaag zeilen we een korter traject langs de smaragdgroene kust van St. Lucia, eiland van swingende soca, patois, bananen en cricket. De wonderschone koraalriffen van Anse Chastenet en Soufriere beginnen direct vanaf het strand en snorkelen is hier super.

De nacht brengen we door in een magnifieke setting van oerwoud en boomkikkers aan de voet van de beroemde Pitons, 2 imposante bergen welke het nationale symbool van het eiland zijn. Het dorpje Soufriere is misschien wel een van de beste voorbeelden van typische West-Indische bouwstijlen, houten huisjes in allerlei pasteltinten, balkonnetjes en "gingerbread" dakversieringen.


c
 
Make your  day: vroeg op, dikke 2 uur steil omhoog met lokale gids en daarna lekker warm mineraalbad in de jungle.
Aftoppen met koud biertje en heerlijke rôti in het dorp.
c

5e dag: Soufriere - St. Vincent (ca 35 mijl)

Luieren of tonijn of allebei!
De 35 mijl naar St. Vincent`s Wallilabou Bay is zeer visrijk met o.a. vliegende vissen, dolfijnen en walvissen. Voor liefhebbers dé kans om een flinke tonijn of dorado aan de haak te slaan. St. Vincent is vulkanisch met dichte jungle, heel erg ongerept en prachtig met haar authentieke West-Indische cultuur. Je kunt er heerlijk onder watervallen baden, voor actievelingen is er een heuse vulkaan te beklimmen of de botanische tuin in het hoofdstadje Kingstown te bezoeken (oudste op het westelijk halfrond). Een must is hier de uiterst levendige creoolse straatmarkt welke op alle voormalige Engelse eilanden vooral op zaterdag een ware happening is.

c

 
 

 

c
c
cc
 
Pirates of the Caribbean set

Ook in Pirates of Caribbean deel 2 en 3 zijn zowel in Wallilabou Bay als in Dominica piratenacties gefilmd. Niet Captain Jack Sparrow maar onze Carib Kiss en Galaxie komen er het hele jaar door.

c


c
 

6e  Dag: St. Vincent - Bequia (ca 15 mijl)

We steken Bequia Channel over, een prachtige zeiltocht van zo’n 2 1/2 uur. Het kleine walviseiland Bequia is het noordelijkste eiland en een bekend trefpunt van het kleurrijke zeilerswereldje. Oude en nieuwe tradities komen hier samen in een heerlijk relaxte mix. Bequia is voor veel mensen een ideale bestemming vanwege haar gezellige strandkroegjes en string-, steel-, of reggaefeestjes. Bovendien is het eiland gezegend met prachtige hagelwitte palmstranden. Een prima plek ook om een duik te maken met perslucht of een eerste introductie te krijgen in duiken.


c
c
c

c
 
7e en 8e dag: Tobago Cays

(ca 19 mijl) Zonder twijfel zijn de 5 eilandjes van de Tobago Cays prachtige juweeltjes. Een dubbel hoefijzervormig rif breekt de Atlantische deining en biedt sublieme ankerplaatsen. Op het rif en rond de eilandjes is het voortreffelijk snorkelen. Duiken met perslucht is ook mogelijk. Witte bounty stranden, piepkleine onbewoonde koraaleilandjes met slechts enkele wuivende palmbomen en koraalriffen met verbluffende hoeveelheden veelkleurige vissen. Dat zijn de Tobago Cays, zonder twijfel de meest paradijselijke en exotische eilanden van de hele Cariben. Vaak blijven we hier een extra dag liggen om veel te snorkelen, te zonnen en van een mooie barbecue met kreeft of vis op het strand te genieten.
c

c
Grenadines strand
c

Tobago Cays Grenadines
 
9 dag: Palm Island en Union Island  (ca 5 mijl

John Caldwell leed schipbreuk in de Pacific en toen hij na vele omzwervingen uiteindelijk Prune Island ontdekte werd zijn droom werkelijkheid. Hij plantte duizenden palmbomen en doopte zijn eiland Palm Island. Het is een prachtige stop om even te zwemmen en met blote voeten het hagelwitte koraalzand te betreden en natuurlijk de palmbomen op het eiland tellen…
Op Union Island is elk tweede pand óf supermarkt, óf restaurant óf shopje, een lekker rommelige locale mix. Leuk entertainment en uiterst gezellig eten bij Lambi of op chique in restaurant Anchorage, waar een bassin met verpleegsterhaaien voor de deur ligt.

Tobago Cays, 5 onbewoonde
bountyeilandjes, omringd door
uitgetrekte riffen.
   

c
c
c

c
 
10e dag: Union Island - Mayreau ( ca 3 mijl)

Iets meer dan 100 inwoners wonen op dit eiland. Visserij is de belangrijkste bestaansgrond maar ook werken veel mannen op zeeschepen en zijn daarom langdurig afwezig. Een klein schooltje en prachtig kerkje staan op de hoogste heuveltop en vandaar heb je sublieme vergezichten in alle richtingen en vooral op de Tobago Cays. Vele mooie stranden. Beste restaurant is Dennis’s Hideaway met o.a. verrukkelijke specialiteiten vers van zee.

c

c
 

11e dag: Mayreau - St Vincent (35 mijl)

Elke dag overboord in glasheldere tropische zee. Aan de wind met de zeilen midscheeps zeilen we terug in de richting van St. Vincent en St. Lucia. In onderling overleg wordt besproken hoe het vaarprogramma zal worden ingevuld en daarom is er ook nu weer ruimte voor wandeltochten door tropische jungle met de schitterendste bloemen, baden onder klaterende watervallen, cheerlijk verkwikken in warme natuurlijke mineraalbaden, slenteren door schilderachtige creoolse dorpjes met kleurrijke straatmarkten en 's avonds genieten van een sunset met een echte Pina Colada.


c
 

Cumberland Bay, St. Vincent

Duizenden palmbomen, cycaden, boomkikkers, vuurvliegjes en een niets vergelijkbaar in


c
 

12e dag: St. Vincent - St. Lucia  (ca 35 mijl)

De  beklimming van Petit Piton en een feestje.
St. Lucia heeft zoveel te bieden dat het erg aardig is om hier weer terug te keren. Zijn we bijvoorbeeld nog niet in Marigot Bay geweest op de reis naar het zuiden dan doen we deze prachtige baai zeker aan. Omzoomd door vele palmbomen en groene heuvels is Marigot Bay een van de schilderachtigste baaien van de Cariben. Voor liefhebbers een prima plek om snorkelend oog in oog te zwemmen met barracuda's. Anse Cochon, een andere ankerplaats op de westkust, is ook weer zo'n schitterend aquarium vol tropisch vissen met o.a. inktvis en murene.

c

c
 

Dolittle’s of Chateau Mygo zijn schilderachtig gelegen restaurant’s/barretjes in Marigot Bay,  fantastische plekjes om ‘s avonds te genieten van een sunset met een echte Piña Colada. En dat is meestal welverdiend na zo’n stevige dag zeilen. Vlakbij Marigot Bay ligt een van de grootste bananenplantages van de Cariben en zo lekker als ze hier smaken, smaken ze nergens. Leuk ook om de heuvel op te lopen en een kijkje te nemen over onafzienbare hoeveelheden bananenplanten.

14e dag: St. Lucia - Martinique / St. Anne (30 mijl)

Laatste oversteek over de Caribische zee richting eindpunt van de reis. Meestal gaan we op deze dag voor anker liggen voor de stranden van les Salines of voor het heerlijke dorpje St. Anne. Maar doorzeilen naar Le Marin kan ook om daar de volgende dag nog een hele dag door te brengen met bijvoorbeeld een rondrit over “Madinina” het eiland van de bloemen zoals de Carib indianen het noemden.

c

c
 

15e en 16e dag:  Martinique - Amsterdam

De zeilvakantie eindigt op de 15e dag in Martinique. Helemaal in het ritme van Cool Cariben nemen we afscheid van de witte palmenstranden, van de heerlijke turkooizen zee en van de vriendelijke en vrolijke bevolking. Ook zeggen we bye-bye tegen het schip en haar schipper en vliegen we via Parijs terug naar Amsterdam

c

c
 

Tip:

Het is natuurlijk heel goed mogelijk om er na zo’n heerlijke zeilvakantie nog een paar dagen aan te knopen of geheel op eigen gelegenheid nog wat eilanden aan te doen. Zowel Martinique als St. Lucia bieden daartoe een aantal hele leuke mogelijkheden.

 

Boek nu je meezeilvakantie Caribbean.

 

c
Le Marin en St. Anne aan de zuidoostkust van Martinique.

gKaarten van het gebied. Klik hier.
 
 

 

Boek nu uw jacht op Antigua | Caribean

Boek nu uw jacht op Cuba | Caribean

Boek nu uw jacht op Guadeloupe | Caribean

Boek nu uw jacht op Martinique | Caribean

Boek nu uw jacht op St. Lucia | Caribean

Boek nu uw jacht op St. Maarten | Caribean

Boek nu uw jacht op St. Vincent | Caribean

 

 
c   Antwoord op veel gestelde vragen? Klik hier.

 
 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.