Home > Meezeilen > Caribbean > Meezeilen in de Caribbean

Meezeilen Caribbean: de perfecte zeilvakantie!

Zeilen in de caribbean met Berend Botje

Meer dan zeilen alleen...

Al meer dan 30 jaar maakt Berend Botje Yachting mooie zeilreizen door het Caribische gebied. Onze zeiljachten zijn daarom ook de meest bekende die er rondvaren. Door jarenlange vriendschappen zijn er uitstekende contacten met de locale bevolking. Juist deze contacten geven onze zeilreizen heel veel extra locale kleur.

Het Caribisch zeilgebied

Van Florida tot Venezuela loopt een enorme onderzeese bergrug, waarvan de topjes als kleine flonkerende edelstenen uit de azuurblauwe zee opstijgen. In het zuidelijke deel van dit schitterende eilandensnoer liggen de tropische paradijsjes die de Windward Islands genoemd worden. Dat is ons zeilgebied. Het ene eiland is smaragdgroen en bergachtig met uitbundige junglepracht en kleine tussen palmbomen verscholen West Indische dorpjes. Het andere niet meer dan een met een tiental wuivende palmbomen begroeide witte zandplaat in een turkooizen koraalzee. Al deze schitterende eilanden maken van de Windwards een droombestemming en er is geen betere manier om dat te ervaren dan aan boord van "Carib Kiss" of "Galaxie."

Klimaat en beste reistijd.

Reizen is het gehele jaar door goed mogelijk in het Caribische gebied, maar de beste reistijd is de droge periode, die valt tussen december en juni. In de natte periode kan i.v.m. weersomstandigheden het zeilprogramma aangepast worden. De temperatuur verandert in de zomerperiode niet drastisch maar door de hogere luchtvochtigheid voelt het wel warmer aan. De gemiddelde temperatuur overdag is 29°C in de winter en 31°C in de zomer. 's Nachts is de koelste temperatuur ongeveer 25°C respectievelijk 28°C.

  • December - mei: Droge tijd met verkoelende oostelijke passaatwind (gemiddeld windkracht 4 tot 6 uit oost-noord-oost).
  • Mei - juni: Droge tijd: minder wind, warmer, maar soms ook wat vochtiger dan in periode december – mei.
  • Juli - oktober :Groene en vruchtbare tijd op de Caribische eilanden: seizoen waarin met name ten noorden van Martinque wervelstormen kunnen voorkomen. Veel zonnige perioden vooral op lagere eilanden zoals de Grenadines. Op de grotere eilanden valt meer regen en komt in de bergen tropisch regenwoud voor. Passaatwind minder krachtig en veelal uit oost-zuid-oost.
  • Oktober - november: Overgang naar droge periode met veel zon, maar ook af en toe buien.

 
Onze zeiljachten varen deels met elkaar op maar ook worden er elk jaar een aantal speciale one-way reizen gemaakt. Dat betekent dat begin- en eindpunt van de zeilreis niet hetzelfde is. De zeilreis van Grenada naar het eveneens voormalige Engelse St. Lucia is zo’n one-way. Het aardige hiervan is dat er geen punt van terugkeer in het programma voorkomt en dat er derhalve nog meer tijd is onderweg voor bijvoorbeeld wandelingen in de jungle, bezoek aan kleurrijke straatmarkten en contacten met de lokale bevolking.

Nieuwe eilanden met ongecompliceerde vrolijke Caribische culturen, prachtige baaien, veel zeilplezier en een heerlijk tropische zon.

Boek nu je meezeilvakantie Caribean.

Antwoord op veel gestelde vragen?

Voorbeeldroutes:

  • 16 Daagse zeilroute Grenadine Special  Klik hier

Aanbiedingen

Aanbiedingen meezeilen Caribbean

- Vanaf Martinique

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.