Home > Zeiljacht huren > Turkije > Routes > 15 dgn Gocek-Marmaris

15 dgn Gocek-Marmaris

Zeilen in Turkije

Voorbeeld van een 15 daagse (flottielje-) zeilroute Göçek - Marmaris – Göçek

Dit zijn voorbeelden van zeilroutes. 8 Daagse flottieljeroutes zijn onderdeel van 15 daagse routes. 8 Daagse flottieljeroutes in voor en najaar starten en eindigen in Marmaris.

 

Dag 1: Amsterdam - Göçek

Aankomst op vliegveld Dalaman en transfers van ca 30 minuten uur naar het aardige dorpje Göçek. Transfers voor eigen rekening. In de haven word je begroet door mensen van de organisatie ter plekke en indien van toepassing onze flottieljeleiding. Er volgt check-in aan boord, overdracht scheepsdocumenten etc. Locale supermarktjes in de haven bezorgen de ingeslagen proviand aan boord. Rond de jachthaven vind je diverse gezellige restaurants. Een beter begin van een leuke vakantie kun je je niet wensen.

 
 
 

Dag 2: Göcek – Tomb Bay (6 mijl)

Tomb Bay is een van de schilderachtige baaien van de grote baai Skopea Limani. De naam zegt het al: hoog in de rotsen zijn eeuwenoude graven uitgehouwen. Een stevige wandeling met enig spannend klauterwerk brengt je erheen. Je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de baai, de bergen en de zee. Aan de kop van de baai op het strand vind je een prima restaurantje. Op verzoek word je ‘s ochtends verwend met vers gebakken brood of voor mannen een lekkere scheerbeurt.

 
 

Dag 3: Tomb Bay – Cold Water Bay (17 mijl)

Zo’n 3 uur zeilen is het naar Cold Water Bay en de tocht voert daarbij langs Gimiler eiland. Cold Water Bay ligt prachtig verscholen in een diepe beschutte baai. Je kunt er ankeren direct onder een steile rotklip. Overblijfselen uit oude beschavingen zoals de Byzantijnse nodigen liefhebbers uit tot exploratie.
Om de hoek van Cold Water Bay bevindt zich het prachtige strand van Ölüdeniz.

 
     
Vergezichten vanaf Gimiler Island
 
 

Dag 5: Ruin Bay – Ekincik ( 28 mijl)

Ekincik ligt flink wat westelijker en we maken er dus een lekkere langere zeildag van. De baai waarin we afmeren is wonderschoon. Een van de attracties van Ekincik zijn de zwavel en modderbaden. Een andere zeer bijzondere attractie is het nabijgelegen Kaunos, vlakbij het rustige vissersplaatsje Dalyan. Hier bevindt zich een complete stad uit de oudheid. Een absoluut hoogtepunt is het bezoeken van hoog in de rotsen uitgehouwen Lykische Koningsgraven. De excursie er naartoe is op zich al een belevenis omdat met een kleine traditionele boot een enorm moerasgebied met wuivend riet doorkruist wordt.

 
 
 

Dag 6: Ekincik – Gerbekse Creek (19 mijl)

Zeilend langs een groene en ruige bergkust zetten we koers naar Gerbekse Creek. We passeren daarbij de grote toegangsbaai van Marmaris en varen verder in westelijke richting. Voor liefhebbers een prachtige gelegenheid om de beginselen van kompaspeilingen te oefenen. In het verre verleden bevond zich hier ooit een Byzantijnse handelspost en er zijn nog overblijfselen van een Byzantijns kerkje. Het baaitje is intiem met helder zwemwater en een leuk restaurantje aan het uiteinde van de baai. Je kunt je op laten halen met het restaurantbootje, je kan zelf roeien met onze bijboot of je kan er zelfs naartoe zwemmen. Het zonnetje droogt eventuele natgeworden Turkse lira’s in no time.

 
 

Dag 7: Gerbese Creek – Marmaris ( 13 mijl)

Vaak een pittig aan de windse niet al te lange maar stevige zeiltocht naar Marmaris. Het aanvaren van de grote baai waar aan het uiteinde het levendige Marmaris is een belevenis op zich. We melden ons bij de havenmeester voor een plek in de supermoderne marina. Douchegelegenheid in onder blauwe bougainvilla bedekte witte gebouwtjes, een schitterend zwembad in de haven  en vele leuke terrasjes aan de waterkant.

 
 

Dag 8: Marmaris – vrij verblijf

Marmaris biedt absoluut voldoende vertier voor een leuke dag. Aan de kade afgemeerd liggen dozijnen prachtige houten klassieke gülets, de typisch Turkse traditionele zeilschepen. Er is een keur aan restaurants, barretjes, winkeltjes, leer- aardewerk, tapijt, kruiden en koperwerkshops. Gebruind flaneren langs de palmenboulevard en absoluut rond struinen op de sfeervolle oosterse bazaar. Het leven van alledag maar zeker ook het gezellige uitgaansleven van Marmaris biedt echt een leuke tijd.

 
 

Noot:

Deelnemers aan een 8 daagse reis als onderdeel van een 15 daagse route zeilen het traject Göcek richting Marmaris of in omgekeerde richting. Daarbij worden steeds een geheel verschillende route gevolgd zodat een 15 daagse zeilreis een fantastisch totaalbeeld geeft van de mooie Turkse zuidkust.

 
 

Dag 9: Marmaris - Kümlü Bükü ( 7 mijl)

Doen we een ontbijtje aan boord of laten we ons nog een keertje verwennen in een van de leuke eettentjes rond de haven. Goede plek ook om voor vertrek naar zee de scheepsvoorraden weer aan te vullen.  Daarna steken we het ruime sop op richting Kümlü Bükü. Dat is niet zo ver en we hebben dan ook tijd voor heerlijk zwemmen en snorkelen. Op het strand bevind zich een klein restaurantje met allerlei Turkse specialiteiten.

 
 

Dag 10: Kümlü Bükü –  Serge Liman ( 24 mijl)

Serge Liman ligt prachtig verscholen in het kustlandschap en een liefhebber van navigatie kan zijn hart ophalen om het te vinden. De baai is niet erg groot maar bijzonder pittoresk. Er bevindt zich een klein typisch lokaal restaurant aan het einde van de baai. Een ruige met bergen omringde baai met kristalhelder zwemwater.

 
 

Dag 11: Serge Liman – Fethiye (45 mijl)

Vandaag maken we een langere zeiltocht, meestal met een lekkere wind mee. Fethiye is een oud en gezellig stadje met een prachtige en levendige boulevard. We kunnen hier een dag direct aan de boulevard blijven liggen en hebben alle tijd om er opuit te trekken. De lokale ambachtsmarkt is interessant en je kan er heerlijk verse vis eten, er is een fantastische hamam (Turks badhuis) uit een ver oosters verleden en nog dagelijks in gebruik. In de omgeving bevinden zich oeroude bergdorpjes, het mooiste strand van heel Turkije “Olu Deniz” en antieke steden uit de oudheid zoals Telmessos.

 
 

Dag 12: Verblijf in Fethiye – of naar Gimiler Island (13 mijl)

De ankerplaats bij Gimiler voor de nacht luistert naar het onuitsprekelijke Karacaören. Niet alleen erg schilderachtig maar ook met een leuk restaurantje met prachtig uitzicht op zee en de ondergaande zon. Op de zuidpunt vind je bizarre versteende pijpen gevormd door ontsnappend gas uit vloeibare lava. Gimiler Island is bezaaid met ruines uit Byzantijnse tijden. Er zijn zelfs nog  mozaïeken uit die tijd te bewonderen.

Dag 13: Gimiler of Fethye – Sarsala (13 mijl)

We steken de golf van Fethiye Korfezi over naar Sarsala.. Een marmeren kolom op de zuidkant van de baai wijst de weg voor zeevarenden. Er zijn minstens 4 mooie ankerplaatsen in deze met pijnbomen omringde baai. In eentje daarvan vind je een prima restaurant.

 
 

Dag 14: Sarsala - Göcek (7 mijl)

Voor we Göcek binnenlopen stoppen we vast even in Tersane Creek of in Boynüz Bükü voor een zwemstop met een lekkere lunch. Göçek is een gezellig klein plaatsje en ook een ontmoetingspunt van zeilers uit vele windstreken. Aan de wal leuke shops, terrasjes en een paar goede restaurants soms met een zwoele buikdans. Leuk voor een laatste avond.

 

Dag 15: Göcek - Amsterdam

In de ochtend is het check uit van boord en we nemen afscheid van de zon, de boot en de Turkse gastvrijheid en maken ons op naar de vluchthaven van Dalaman.

 


 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.