Home > Zeiljacht huren > Turkije > Turkse Zuidkust

Zeilvakantie in Turkije

Een zeilboot huren in Turkije voor een zonnige zeilvakantie vol gastvrijheid

Het zeilgebied aan de Turkse zuidkust

Starthavens van zeilreizen langs de zuidkust van Turkije zijn Marmaris, Göςek, en Bodrum. Marmaris is vaak een favoriete starthaven. Deze stad wordt omringd door groene bergen en ligt aan een prachtige en goed beschutte fjordachtige baai. Een levendige boulevard, vele terrasjes, een exotische oosterse bazaar, uitstekende restaurants en aan de rand van dit geheel een perfect geoutilleerde jachthaven. De zuidkust van Turkije is bezaaid met lagunes, inhammetjes, baaien en strandjes en vormt een schitterend vaargebied voor de avontuurlijke zeiler.

Vrijheid, ankerplaatsen met veel rust en ruimte

Zeilen, zwemmen, snorkelen,  modderbaden nemen, excursies het binnenland in, de mogelijkheden zijn flink gevarieerd. Er zijn maar weinig jachthavens onderweg zodat deze zeilreis een echt avontuur in de natuur is ver van drukte en lawaai.

Op de meeste ankerplaatsen bevindt zich wel een restaurantje zodat er ‘s avonds genoten kan worden van allerlei Turkse specialiteiten. Meer dan 300 dagen zon per jaar garanderen een heerlijk warme vakantie.

Perfecte zeilomstandigheden!

Het weer is vergelijkbaar met Griekenland, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Lekkere wind en toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot. Varen doen we elke dag enkele uren zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land. Zeilen, zwemmen, snorkelen, modderbaden nemen, je laten bewerken met zeepzakken in een hamam, de mogelijkheden zijn flink gevarieerd. En meer dan 300 dagen zon per jaar garanderen een heerlijk warme vakantie. 

Gemiddelde temperaturen in graden Celcius

April 18/20,
mei 20/23,
juni 23/27,
juli 29/31,
aug 29/31,
sep 26/28,
okt 19/23

 Heersende zomerwindrichtingen Zuidkust Turkije.

Aanbiedingen

Jachthuur Turkije


Alle bestemmingen

 

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.