Home > Zeiljacht huren > Griekenland > Levkas > Zeilen vanuit Levkas

Zeilen vanuit Levkas

Huur een zeiljacht in Griekenland voor een zonnige zeilvakantie rond Levkas


Zon, zee en dolfijnen

Levkas is als zeilvakantiegebied een van de alleraardigste in de Middellandse Zee. Zwemmen en snorkelen in glasheldere baaitjes, slenteren door kleine dorpjes en uitwaaieren op gezellige terrasjes.

Altijd zon en zee en, elke dag een nieuw eiland of andere baai en onderweg grote kans om dolfijnen te zien. Kortom een fantastische manier om kennis te maken met Griekenland, de gastvrije Grieken, hun lekkere keuken en hun rijke cultuur.

Zeilgebied Levkas

Het Levkas gebied in de Ionische Zee is een fantastisch en zeer eilandrijke vakantiebestemming. Goed beschut door vele eilanden en het vasteland van de Peloponessus vormt het als het ware een binnenzee. Je vind er dozijnen prachtige baaien met mooie stranden en smaragdgroen water. Sommige eilanden zijn nauwelijks bewoond en herbergen idyllische ankerplekjes. Op andere eilanden vind je kleine gezellige dorpjes met pittoreske havens en natuurlijk taverna’s met heerlijke Griekse gerechten.

Het weer

Het zomerklimaat in Griekenland is bijzonder stabiel, de zon schijnt elke dag en ook ’s nachts zijn de temperaturen aangenaam. Verschil tussen dag- en nachttemperaturen bepalen grotendeels de windomstandigheden. Dat betekent dat in de loop van de ochtend de wind opsteekt en door kan zetten tot windkracht 4 à 5. Tegen de avond zakt de wind weer in en ‘s nachts is het meestal bladstil. In juli en augustus is het “Meltemi”-tijd en kan er een stevige noordenwind waaien. Soms liggen we daarom een dagje verwaaid en dat geeft natuurlijk wel gelegenheid tot bijvoorbeeld uitstapjes het binnenland in.

Qua wind is Levkas het rustigste zeilgebied in Griekenland. Vele bergen en eilanden rondom geven goede beschutting tegen sterke wind. Net als in de rest van de Griekse wateren is ook hier geen sprake van getijden, sterke stromingen of eb- en vloedverschillen. Het vliegveld van Preveza ligt op ongeveer 20 minuten van de jachthaven. Vanuit Levkas is een zeilroute van 2 weken naar Corfu goed mogelijk. Naar het zuiden zijn Cephalonia en Ithaka interessante bestemmingen.

Boek nu uw jacht in Griekenland.

Aanbiedingen

Jachthuur Griekenland

- Athene
- Levkas


Alle bestemmingen

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.