Home > Zeiljacht huren > Griekenland > Levkas > 8-daagse route

8-daagse route Levkas - Ithaka - Kefalonia - Meganissi

Voorbeeld van een 8-daagse zeilroute Levkas - Levkas.

Een 8 daagse flottieljeroute kan deel uitmaken van een 15 daagse reis waarbij 2 geheel verschillende routes van 8 dagen gevaren worden. Zie hieronder.

Amsterdam – Levkasstad

Transfers opeigen gelegenheid naar Levkasstad en incheck aan boord volgt.Afhankelijk van de aankomsttijd tijd voor inkopen voor de reisof een kijkje nemen in de omgeving. 

Dag 2: Levkas - Palairos (12 mijl)

Vaar je in flottieljeverband danvolgt na het ontbijt een briefing door de flottieljeleider overroute, weer, aankomsthaven etc. Deze eerste dag is de briefinguitgebreid en worden zaken behandeld als veiligheidsmiddelen,communicatie, scheepszaken, motorzaken, aanlegmanoeuvres enankeren.

Dag 3: Palairos - Vahti (9 mijl)

Vathi is een van deaardigste plaatsjes van het Levkasgebied met een mooie omgevingen een relaxte Griekse sfeer. Behalve het plaatsje Vathibevinden zich aan de noordzijde van het eiland Meganisi eenaantal prachtige baaien en we tellen er meer dan een dozijnverschillen ankerplaatsen. Er zijn hier enkele taverna'swaaraan je ook kunt afmeren. Het merendeel van de bevolkingverdient de dagelijkse feta en wijn met onderhoud aan heteiland en huis van Onassis.

Dag 4:  Vathi (Meganisi)  - Vathi (Ithaka) (20 mijl)

Vandaag staat een langerezeildag op het programma. We varen door het kanaal vanMeganissi langs de zuidkust van Levkas en steken de straat vanKefalonia over naar het eiland Ithaka. Onze bestemming is hethoofdplaatsje Vathi, diep verscholen in de grote baai van Molo.Vahti betekent diep en dat is het dan ook in de toegangsbaaitot Vahti. Het kleine stadje is levendig met veel winkeltjes entaverna's. Vathi is in haar historie getroffen door groteaardbevingen. Aan het eiland wordt de thuisbasis toegeschrevenvan Odysseus.  Er is in dit kader een klein archeologischmuseum.

Dag 5:  Vahti - Fiskardo (Kefalonia) (15 mijl)

Ruige bergen met Mount Neroals hoogste (16oo meter) en met sparren bedekte groene valleienzijn kenmerkend voor het eiland Kefalonia. Op de noordpunt ligthet dorpje Fiskardo. Dit plaatsje is door de plaatselijkebevolking omgetoverd tot een schitterend kleurrijk geheelwaarin elk pand zijn eigen typische kleur heeft. Dit met velewinkeltjes en uitstekende taverna's maken Fiskardo de moeitevan een bezoek zeker waard. Het eiland heeft een aantalhistorische bezienswaardigheden en een deel daarvan wordengenoemd in Homerus. Er wordt een uitstekende lokale wijn(Italiaanse invloed) geproduceerd.

Het verkennen van de baai vanaf zee is ietwat lastig. Watvilla’s aan de noordzijde van de toegangsbaai zijnopvallend en dichterbij de nieuwe vuurtoren en oude Ventiaansevuurtoren.

Dag 6:  Fiskardo - Vassiliki (10 mijl)

Vassiliki is een plezierigen relaxed plaatsje. Op de kade geven bomen de nodige schaduwen overal hangen visnetten te drogen. De baai gaat door vooreen van de beste plaatsen in de Middellandse Zee voorwindsurfers. Bij het aanvaren van de baai moet dan ook geletworden op stevige windvlagen vanaf de hellingen, vooral in denamiddag.

Dag 7:  Vassiliki - Levkasstad (17 mijl)

De laatste zeildag in eenprachtig bied met onderweg voldoende gelegenheid om nog eenkeer van boord te duiken in het heldere zeewater of een stop temaken in een baaitje onderweg. In de jachthaven meren we weerop dezelfde plek aan als waar we vertrokken zijn. Lefkas-stadbiedt genoeg levendig vertier met vele winkeltjes entaverna’s voor een mooie laatste avond. Voor een laatsteafzakkertje kun je in de haven terecht.

Dag 8: Levkasstad – Amsterdam

Na het uitchecken misschien nog even tijd om de laatstevakantie-euro uit te geven, alvorens je vertrekt naar het nabijgelegen vliegveld Preveza.

Zeilvakanties met kinderen. Klik hier.

Boek nu je meezeilvakantie Levkas Griekenland.

Boek nu uw jacht in Griekenland.

Flottielje Griekenland data.

Aanbiedingen

Jachthuur Griekenland

- Athene
- Levkas


Alle bestemmingen

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.