Home > Zeiljacht huren > Griekenland > Corfu > Zeilen vanuit Corfu

Zeilvakantie vanuit Corfu

Huur een zeiljacht in Griekenland voor een betaalbare zeilvakantie rond Corfu

Groen en gevarieerd

Corfu, of Kerkira zoals de Grieken dit sikkelvormige en verrassend groene eiland noemen, is het Berend Botje Yachting startpunt van waaruit je met een zeiljacht de Ionische Zee kunt verkennen. Corfu is al lang een van de favoriete Griekse bestemmingen voor Noord-West Europeanen. In een ver verleden heersten hier Phoeniciërs, Romeinen, Byzantijnen, Sicilianen, Venetiërs, Turken en zelfs Fransen en Engelsen. Hun invloeden zijn in het Corfu van vandaag terug te vinden in architectuur en cultuur. Slecht 1 mijl breed is het kanaal tussen Corfu en Albanië. Het ruige en kale bergland van Albanië rijst wel 1400 meter uit zee op en in april ligt vaak sneeuw op de toppen. In de toekomst ook zeker een stop in een gevarieerd zeilprogramma waard.

Eilanden en vasteland

Een van de aardigste aspecten van het Ionische zeilgebied is dat zowel een reeks eilanden als haventjes op het vasteland aangedaan kunnen worden. Corfu alleen al biedt meer dan een dozijn ankerplaatsen, van kompleet verzorgde havens tot stille ankerbaaitjes met een enkel tavernaatje onder de pijnbomen. Gunstige weersomstandigheden maken ook een reis goed mogelijk. In een twee weekse route is een langere en uitgebreidere met bezoek aan bijvoorbeeld het Lefkas gebied goed mogelijk.

Bareboat charter vanuit Corfu

Bareboaters kunnen onderstaande route-idee wellicht op eigen wijze inpassen in een eigen planning. In 2 weken van Corfu naar het Levkasgebied zeilen is heel goed mogelijk. Het verdient dan voorkeur, vooral in juli en augustus (meltemi-tijd) om redelijk snel naar het zuiden af te zakken en ruimer de tijd te nemen voor de terugtocht.

Het weer in de Ionische Zee.

Temperatuur verschillen tussen land en zee beinvloeden de windrichting. Rond Corfu is de meest voorkomende windrichting NW tot WNW. Deze steekt in de loop van de morgen op en zet door tot windkracht 2 tot 5. Soms waait een lichte E tot SE wind tot windkracht 2. In juli en augustus kan de "maistro" opsteken, "bora" geheten in Joegoslavië en ook bekend in Griekenland en Turkije als "meltemi". Deze wind waait uit NW rond windkracht 6. Nabij hoge eilanden en het vasteland hunnen gedurende deze wind-periodes flinke valwinden voorkomen. s’ Avonds waait soms gedurende enkele uren een stevige NE wind met kracht 5 tot 6. Algemeen kan gesteld worden dat de noordelijke Ionische Zee van Corfu tot en met het Levkas gebied gekenmerkt worden door de lichtste winden van de Griekse wateren.

Boek nu uw jacht in Griekenland.

Aanbiedingen

Jachthuur Griekenland

- Athene
- Levkas


Alle bestemmingen

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.