Home > Zeiljacht huren > Griekenland > Corfu > 8-daagse route

8 dagen zeilen Corfu - Gouvia - Paxos - Mortos

8 Daagse zeilroute Corfu

Dag 1: Amsterdam – Gouvia

Transfers voor eigen rekening van het vliegveld naar de moderne Marina van Gouvia. Als je een vroege vlucht hebt kun  je alvast genieten van de zon in het nieuwe zwembad op de Marina. (Check – in aan boord vanaf 17.00 uur. ) Na het inchecken is er gelegenheid tot het doen van de eerste inkopen in de supermarkt op de Marina of in de aangrenzende plaatsjes Kontokali of Gouvia. Indien flottielje gevaren wordt gebruiken we ’s avonds traditiegetrouw gezamenlijk de maaltijd in een gezellige taverna.

Gouvia marina

 

 

Dag 2: Gouvia – Agios Stefanos

Indien in flottieljeverband gevaren wordt vinden elke dag briefing plaats over route en weer. De zeiltocht naar Agios Stefanos bedraagt ongeveer 8 mijl en dit is het meest oostelijke plaatsje op het eiland Corfu. Het kleine dorpje ligt aan het eind van een grote baai waar geankerd kan worden. Met de bijboot naar de kant voor de leuke winkeltjes en de taverna’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3: Agios Stefanos – Gaios

Vanuit Agios Stefanos steken we over naar het ongeveer 25 mijl verder gelegen Gaios op het eiland Paxos waar meestal voldoende gelegenheid is om achter het eilandje op de Griekse manier aan de kade af te meren.

Paxos, Gaios

 

 

 

 

 

Dag 4: Vrije dag

Vanuit Gaios kan men met een watertaxi naar de “Blauwe Grotten”aan de westkust van het eiland. Een zeer aanbevelenswaardig uitstapje. Men kan ook naar Anti Paxos varen waar de mooiste baaien en stranden van heel de Ionische Zee te vinden zijn, om er te zwemmen en te snorkelen.

 

 

 

 

 

 

Dag 5: Gaios – Mourtos

Vandaag een tocht van iets meer dan 14 mijl naar het op het vaste land gelegen plaatsje Mourtos. Het zeer gezellige plaatsje dat verscholen ligt achter de Sivota eilanden heeft een vernieuwde boulevard met leuke terrasjes, winkeltjes en taverna’s. Hier kan zeker in het hoogseizoen niet in het plaatsje zelf afgemeerd worden. Wel zijn er schitterende baaien met prima ankergrond waarvandaan men met de bijboot naar de wal kan.

 

Dag 6: Mourtos - Petreti

Vanaf Mourtos steken we over naar Petreti op het eiland Corfu. In dit nog echte vissersplaatsje kan men in de taverna’s aan het strand de heerlijkste verse vis eten. De vissers varen hier nog bijna elke nacht uit en komen pas in de vroege ochtend terug.

 

Dag 7: Petreti – Gouvia

De allerlaatste mijltjes naar de Marina van Gouvia. Onderweg kan er nog geankerd worden bij de eilandjes Vidho of Gouvion voor een laatste zwempartij en daarna is het weer afmeren in de Marina.

Garitsas Corfu

 

 

 

 

 

Dag 8: Gouvia – Amsterdam

Na afscheid genomen te hebben van schip en zee volgen transfers (eigen rekening) naar het vliegveld.

Aanbiedingen

Jachthuur Griekenland

- Athene
- Levkas


Alle bestemmingen

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.