Home > Zeiljacht huren > Griekenland > Corfu > 15-daagse route

15-daagse route

Voorbeeld van een 15-daagse zeilroute in Ionische Zee, Corfu.

Dag 1: Amsterdam - Corfu.

Gouvia Marina ligt slecht op een kwartiertje rijden van het vliegveld Corfu. De organisatie ter plaatse heet u welkom en geeft u een rondleiding op het schip. Afhankelijk van uw aankomsttijd kan er deze dag ook gefoerageerd te worden voor de komende dagen. Afsluiting eerste dag bijvoorbeeld op het terras van een heerlijke Griekse taverna.

 

 

 

 

Dag 2: Gouvia - Aghios Stefanos

De meest NW wind maakt spectaculair kruisen nodig om het rustieke Aghios Stefanos binnen te lopen. Dit kleine baaitje ligt slechts 1,5 mijl van de ruige bergkust van Albanië. Bezoek aan een van de prima taverna’s aan deze rustige baai besluiten een mooie dag. Alternatief is Kassiopi, redelijk toeristisch in de drukke zomermaanden maar in voor- en naseizoen nog steeds een charmant visserhaventje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3: Aghios Stefanos - Agni

Niet ver zuidelijk van Aghios - Stefanos liggen een aantal mooie en beschutte baaien waarvan Agni er een is. Heerlijk vrij op anker liggen dus en derhalve uitstekend zwemmen en zonnen of met de dinghy de wal verkennen. Aan de wal ook een taverna.

 

 

 

 

 

Dag 4: Agni - Plataria

Een goed beschutte baai op het vasteland van Griekenland met aanlegmogelijk tot 2 meter waterdiepte. Hier kan weer geproviandeerd worden en er bevinden zich verscheidene taverna’s.

 

Dag 5 Plataria - Petriti

Iets voorbij Kaap Levkimmis op zuidelijk Corfu ligt het vissershaventje Petriti. Petriti wordt nauwelijks bezocht door toeristen. Een riviertje voert water aan door een frisse groene omgeving en het heldere zeewater met een mooi zandstrand is perfect om heerlijk te zwemmen en te zonnen.

 

 

 

 

 

Dag 6 en 7: Petriti - Paxos

Dit vijf mijl lange en 2 mijl brede eiland is beroemd vanwege haar olijvencultuur. Het hele eiland is ermee bedekt. Tot voor kort werd dit eiland weinig bezocht maar het is heel populair bij het zeilersvolkje. Een pittoreske haven is Lakka op het noordelijke puntje van Paxos. Paxos is eventueel een goede plek om het eiland nader te verkennen met een mooie wandeling of een brommertrip.

Anti-Paxos is schaars bevolkt en biedt enkele rustige ankerbaaitjes.

 

 

 

Dag 8: Lakka - Gaios - Anti Paxos

De haven van Gaios kan in de zomermaanden flink druk zijn maar dat neemt niet weg dat het vanuit de kuip prachtig toekijken is op het levendige straatgebeuren. Mensen met gesteldheid op rust kunnen heerlijk voor anker gaan in een van de baaien van het haast onbewoonde Anti Paxos.

 

 

 

 

 

Dag 9 : Paxos - Parga

Op het Griekse vasteland is het grote fort op de uitstekende kop bij Parga vanaf zee al van verre te zien. Reeds in de Normandische tijd rond 1300 bestond deze versterking al. Later bouwden de Venetiaanse kooplieden het fort uit. Oorlog, intriges en machtsstrijd in de Ionische zee brachten Parga pas in 1913 onder de Griekse vlag. Het schilderachtige dorpje zelf ligt prachtig opreizend uit zee tegen een steile bergwand. De grote baai rond Parga is begroeid met pijnbomen en olijfgaarden. Meerdere rustige ankerplekken zijn voor liefhebbers uitstekend geschikt om de nacht voor anker door te brengen. Leuke taverna’s en proviandering is mogelijk.

 

 

 

Dag 10: Parga eventueel via Ligia

Parga is dermate schilderachtig dat het leuk is een extra dag te blijven. Een aardig idee is om te ontbijten en heerlijk te zwemmen in een van de nabije baaitjes. Zeilers die liever het water opgaan kunnen als alternatieve route op dag 9 van Paxos naar Ligia zeilen (ongeveer 20 zeemijlen) en op dag 10 weer aansluiten in Parga. Marifoonkontakt maakt het verloop van zo’n zeildag natuurlijk prima te plannen

 

 

 

 

Dag 11: Parga - Arilas

Arilas is een klein vissersplaatsje op de kust van het vasteland ten noorden van Parga. Weinig bezocht en daarom heel erg typisch Grieks gebleven.

 

Dag 12: Arilas - Mourtos

Mourtos is een ander aardig plaatsje op het Griekse vasteland met hele vriendelijke bewoners. Drie kleine eilandjes met meerdere ankerplaatsen liggen vlak voor de deur. Mourtos is omringd door groene heuvels en in het voor- en najaar rustig en traditioneel. In de zomer is het veel levendiger met vele terrasjes en enkele uitstekende taverna’s op de kade.

 

 

 

Dag 13: Mourtos - Igoumentsa

Igoumenitsa ligt wederom op het Griekse vasteland. Dit is de grootste havenplaats in ons vaarprogramma en ook grotere schepen doen dit aan. Vanuit Igoumenitsa zijn uitstekend excursies te doen het binnenland in. Dodona, een heilige plaats uit de Griekse oudheid of Ioannina zijn enkele mogelijkheden. Goed beschutte baaien vlakbij zoals Ormikos Valtou zijn fantastisch om de nacht voor anker door te brengen en een barbecue te organiseren.

 

Dag 14: Igoumentisa - Gouvia

Als de wind noordwestelijk waait is het een prachtig aan de winds rak terug naar de beginhaven Gouvia. En hier: dé gelegenheid om alles wat nog op het programma stond uit de Griekse keuken of uit de beker van Bacchus goed te maken tijdens een mooi afscheidsdiner in een leuke taverna.

 

 

 

 

Dag 15: Gouvia - Amsterdam

Scheepsoverdracht terug aan onze organisatie ter plaatse en say goodbye tegen het bruine leven op zee. Aanvaarding terugreis naar Amsterdam.

 

Aanbiedingen

Jachthuur Griekenland

- Athene
- Levkas


Alle bestemmingen

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.