Home > Zeiljacht huren > Caribbean > Zeilroutes

Zeilroutes

Flottielje en bareboat zeilen in de Cariben

Boek nu uw jacht op Martinique | Caribean


Voorbeeld 16 daagse zeiltocht Martinique - St. Lucia - St. Vincent & Grenadines.

1e dag: Amsterdam - Martinique

Aankomst op het Frans-creoolse Martinique. Taxi (regelen wij graag) naar de jachthaven in Le Marin. Introductie en check in aan boord van het zeiljacht door de plaatselijke vertegenwoordiging in de jachthaven. Overdracht scheepspapieren en fouragering van het zeiljacht. Zie ook infopakket te ontvangen na reservering.

2e dag: Martinique

Ontwaken in tropische setting en na de verzorging van scheepsproviandering is het anker-op gaan. `s Middags zeilen we naar een van de prachtige met wuivende palmbomen omzoomde baaien zoals Grand Anse d'Arlet of St. Anne. Het turkooizen en glasheldere Caribische water (30ºC) nodigt natuurlijk uit voor een eerste duik in zee.

3e dag: Martinique - St. Lucia

Zo'n 22 zeemijl is de eerste perfecte zeiltocht over de diepblauwe Caribische Zee naar St. Lucia. Zeilomstandigheden met gemiddeld windkracht 4 zorgt ervoor dat na 3 tot 5 uur puur zeilgenot het anker gedropt wordt voor de hagelwitte stranden van Rodney Bay. Hele ,ooie baai om te zwemmen.

In de Lagoon van Rodney Bay bevindt zich een goed geoutilleerde marina met douches, douanefasciliteiten, bank, pinautomaten, internetshop, bakker, supermarktje en diverse bar / restaurants.
Andere mogelijkheden: autohuur, windsurfen, para-sailing, paardrijden, strandwandelingen naar Pigeon Point, naar de markt in hoofdplaats Castries, zwemmen of als je het wat rustiger wil doen, lekker luieren aan dek of onder een palmboom op het strand liggen.

 

4e dag: St. Lucia - Soufriere

Vandaag zeilen we een korter traject (15 zeemijlen) langs de smaragdgroene kust van St. Lucia, eiland van swingende soca, patois, bananen en cricket. Een ankerstop in Castries, Marigot Bay of de fantastische snorkelstop Anse Cochon en de sublieme koraalriffen van Anse Chastenet zijn tips. Snorkelen kan direct vanf de boot of strand. De nacht brengen we door in een magnifieke setting van oerwoud en boomkikkers aan de voet van de beroemde Twin Pitons.

5e dag: Soufriere - St. Vincent

De 36 mijl naar St. Vincent`s Wallilabou Bay is zeer visrijk met o.a. vliegende vissen, dolfijnen en walvissen. Voor liefhebbers dé kans om een flinke tonijn of dorado aan de haak te slaan. St. Vincent is vulkanisch met dichte jungle, heel erg ongerept en prachtig met haar authentieke West-Indische cultuur. Je kunt er heerlijk onder watervallen zwemmen, voor actievelingen is er een heuse vulkaan te beklimmen of de botanische tuin in het hoofdstadje Kingstown te bezoeken (oudste op het westelijk halfrond) en een must is hier de uiterst levendige creoolse straatmarkt.

dag 6 t/m 10: De Grenadines, de mooiste parels van de Cariben.

Tobago Cays Grenadines

Tobago Cays

Deze dagen brengen we zwervend door in de fabuleuze Grenadines van St. Vincent. Het kleine walviseiland Bequia is het noordelijkste eiland en een bekend trefpunt van het kleurrijke zeilerswereldje. Oude en nieuwe tradities komen hier samen in een heerlijk relaxte mix. En verder zuidwaarts: witte bounty stranden, piepkleine onbewoonde koraaleilandjes met slechts enkele wuivende palmbomen en koraalriffen met verbluffende onderwaterpracht. Paradijslijke eilanden met exotische namen als Mustique, Tobago Cays, Mayreau, Sandy Island en Petit St. Vincent zullen gaan leven en voor altijd heerlijke herinneringen worden.

Hier is het fantastisch snorkelen op uitgestrekte riffen, je kan een feestmaaltijd aanrichten met barbecue op het strand met kreeft en na een schitterende zonsondergang genieten van de mooiste sterrenhemels. Omdat de afstanden hier klein zijn, kun je op een dag wel drie eilanden aandoen maar lekker voor anker blijven op bijvoorbeeld de Tobago Cays kan natuurlijk ook.

dag 11 t/m 13: St Vincent - St. Lucia

Aan de wind met de zeilen midscheeps zeilen we terug in de richting van St. Vincent en St. Lucia. En onderweg.....! Wandeltochten door tropische jungle met de schitterendste bloemen, baden onder klaterende watervallen, heerlijk verkwikken in warme natuurlijke mineraalbaden, slenteren door schilderachtige creoolse dorpjes met kleurrijke straatmarkten en `s avonds genieten van een sunset met een echte Pina Colada

14e dag: St. Lucia - Martinique

Helemaal in het ritme van Cool Cariben nemen we afscheid van de witte palmenstranden, van de heerlijke turkooizen zee, van de vriendelijke en goedlachse bevolking en indien van toepassing onze flottieljeschipper. De zeilvakantie eindigt op de 15e dag in Martinique.

15e Dag: Martinique - Amsterdam

Afscheid van zon, zee, zand en zeilen. Scheepsoverdracht terug aan de lokale zeilorganisatie ‘s ochtends de 15e dag en aanvaarding terugreis naar Amsterdam waar je de 16e dag arriveert.

Tip:

Het is natuurlijk heel goed mogelijk om tussentijds af te haken op een droom-ankerstek of om een derde week geheel op eigen gelegenheid er nog wat eilanden aan vast te knopen. Vaak is dit te verkiezen boven een verblijfsverlenging aan land. De vrijheid en mobiliteit met een zeiljacht in de Cariben is meestal verre te verkiezen boven een strandverblijf.

Zeiltips:

Afzakken naar het zuiden is makkelijker dan terugzeilen naar het noorden. Reken op 20% a 25% meer zeiltijd.

Zeilen altijd van lijkust naar lijkust. Alleen zeer ervaren of onbezonnen zeilers wagen zich aan de windkant van de eilanden. Meerdere chartercompanies verbieden het zeilen aan de windkant.

Aan de wolken kun je veelal het beste zien hoe hard het waait. Zit er duidelijke beweging in de verplaatsing reken dan altijd op 5 à 6 Beaufort. Ontreven is altiid makkelijker en ook veel veiliger dan verrast te worden door stevige passaatwind. Deze wind gaat steeds vergezeld van bijpassende deining. Enkele mijlen op zee is het veelal rustiger en regelmatiger dan rond de zuid- en noordpunten van de eilanden. Daarbij geldt de regel: hoe hoger de eilanden hoe heviger de windversnellingen kunnen zijn. De noordpunt van St. Vincent is fameus vanwege hevige windstoten bij stevige passaat en in regenbuien. Pas 5 mijl voorbij de noordpunt richting St. Lucia vindt stabilisatie plaats van wind en zeegang.

Kaarten en pilots:

Sunsail / Stardust, Star Voyage, Kiriacoulis en andere chartermaatschappijen hebben meestal Franse kaarten en pilots aan boord. Die zijn wel goed natuurlijk maar in het Frans. Beste en leukste pilot "Sailor’s Guide to the Windwards" van Chris Doyle. Zijn versie van de "Leeward Islands" alsmede "Tobago, Trinidad en Venezuela" incl. ABC eilanden eveneens uitstekende pilots.

Boek nu uw jacht op Martinique | Caribean
 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.