Home > Flottielje Zeilen > FAQ - Flottieljezeilen

Vragen en Antwoorden: Flottieljezeilen

Antwoorden op vragen van onze Flottielje deelnemers

Wat is een Berend Botje flottielje

Zelfstandig met je eigen bemanning een schip van de ene naar de andere haven. Zelf zeilen, aanleggen, navigeren, ankeren etc. Wel met goede Nederlandse begeleiding van Berend Botje Yachting. Mogelijkheid om tussentijds af te haken of na 1 week zelfstandig verder zeilen.

Flottieljeleiding

Onze Nederlandse flottieljeleiders geven dagelijkse briefings over route, weer, koers, de haven van aankomst, stops onderweg e.d. Op zee is per marifoon contact tussen de schepen mogelijk.

Zeilervaring – flottielje zeilen

We ervaren in toenemende mate dat er nog al eens onvoldoende zeilervaring aanwezig is bij onze flottieljedeelnemers. Wij vragen voor het zeilen op de Griekse/Turkse wateren dat je minimaal zelfstandig als schipper kunt varen met een kajuitjacht op het IJsselmeer. Neem bij twijfel contact met ons op.
Een flottieljedeelnemer is ten alle tijden als schipper zelf verantwoordelijk voor zijn schip en opvarenden.

Vaarbewijzen (ICC)

In toenemende mate zijn vaarbewijzen verplicht. Op dit moment zijn dat Griekenland, Kroatië, Italië en Frankrijk. In Griekenland worden zelfs toenemend voor 2 opvarenden vaarbewijzen gevraagd.
Een ICC, (International Certificate of Competence) voldoet in alle landen van Europa, ook voor de toekomst. Dit ICC is te verkrijgen voor diegene die in het bezit zijn van Vaarbewijs 2 of TKN (Theoretische Kustnavigatie) bij de ANWB en KNWB. Zie info onder "Theorie" op onze website.

Flottielje Schippers

Onze Nederlandse schippers zijn enthousiast en beschikken over een ruime zeilervaring. Een groot aantal vaart al jaren onder onze vlag, vaak op verschillende zeilbestemmingen. Nieuwe schippers volgen eerst een gedegen schipperstraining op locatie.

Check-in:  ‘s middags om 17.00    
Check-uit: ‘s morgens om 9.00

Dit zijn de meest voorkomende check-in/check-out tijden. Voor uitzonderingen zie onze brochure per land en de voorwaarden op deze website.

Bedlinnen

Bij MG-Yachts, Kiriacoulis, Kroki en vele andere organisaties zijn altijd lakens, slopen, dekens en een kleine handdoek aanwezig. Check voor alle ins en outs de jachtuitrusting en voorwaarden bij de prijspagina´s.

Grote badhanddoeken raden wij wel aan om mee te nemen.
Bij andere bedrijven zie per land onder kopje "Voorwaarden en uitrusting".

Inventarislijst

Bij het aan boord gaan ontvang je een uitgebreide inventarislijst. Voor standaarduitrusting zie per bedrijf onder uitrusting en voorwaarden.

Informatiepakket jachthuur en flottielje

Na boeking ontvang je een uitgebreid informatiepakket met nuttige tips, aandachtspunten en ook een voorbeeldroute voor flottieljezeilen  of jachthuur.

Wanneer moet ik boeken?

Als je NIET flexibel kunt zijn met je vakantie planning raden we aan om vroeg te boeken. Voor diverse vertrekdata is de belangstelling groot en die zijn dan ook snel volgeboekt. Dit geldt ook voor vluchten!

Last but not least: BEREND BOTJE zeilvakanties zijn vooral BEREGEZELLIG

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.