8-daagse route

8-Daagse route Levkas

Een 8 daagse flottieljeroute kan deel uitmaken van een 15 daagse reis waarbij 2 geheel verschillende routes van 8 dagen gevaren worden. Zie hieronder.

Amsterdam – Levkasstad

Transfers op eigen gelegenheid naar Levkasstad en incheck aan boord volgt. Afhankelijk van de aankomsttijd tijd voor inkopen voor de reis of een kijkje nemen in de omgeving. 

Dag 2: Levkas - Palairos (12 mijl)

Vaar je in flottieljeverband dan volgt na het ontbijt een briefing door de flottieljeleider over route, weer, aankomsthaven etc. Deze eerste dag is de briefing uitgebreid en worden zaken behandeld als veiligheidsmiddelen, communicatie, scheepszaken, motorzaken, aanlegmanoeuvres en ankeren.

Dag 3: Palairos - Vahti (9 mijl)

Vathi is een van de aardigste plaatsjes van het Levkasgebied met een mooie omgeving en een relaxte Griekse sfeer. Behalve het plaatsje Vathi bevinden zich aan de noordzijde van het eiland Meganisi een aantal prachtige baaien en we tellen er meer dan een dozijn verschillen ankerplaatsen. Er zijn hier enkele taverna's waaraan je ook kunt afmeren. Het merendeel van de bevolking verdient de dagelijkse feta en wijn met onderhoud aan het eiland en huis van Onassis.

Dag 4:  Vathi (Meganisi)  - Vathi (Ithaka) (20 mijl)

Vandaag staat een langere zeildag op het programma. We varen door het kanaal van Meganissi langs de zuidkust van Levkas en steken de straat van Kefalonia over naar het eiland Ithaka. Onze bestemming is het hoofdplaatsje Vathi, diep verscholen in de grote baai van Molo. Vahti betekent diep en dat is het dan ook in de toegangsbaai tot Vahti. Het kleine stadje is levendig met veel winkeltjes en taverna's. Vathi is in haar historie getroffen door grote aardbevingen. Aan het eiland wordt de thuisbasis toegeschreven van Odysseus.  Er is in dit kader een klein archeologisch museum.

Dag 5:  Vahti - Fiskardo (Kefalonia) (15 mijl)

Ruige bergen met Mount Nero als hoogste (16oo meter) en met sparren bedekte groene valleien zijn kenmerkend voor het eiland Kefalonia. Op de noordpunt ligt het dorpje Fiskardo. Dit plaatsje is door de plaatselijke bevolking omgetoverd tot een schitterend kleurrijk geheel waarin elk pand zijn eigen typische kleur heeft. Dit met vele winkeltjes en uitstekende taverna's maken Fiskardo de moeite van een bezoek zeker waard. Het eiland heeft een aantal historische bezienswaardigheden en een deel daarvan worden genoemd in Homerus. Er wordt een uitstekende lokale wijn (Italiaanse invloed) geproduceerd.

Het verkennen van de baai vanaf zee is ietwat lastig. Wat villa’s aan de noordzijde van de toegangsbaai zijn opvallend en dichterbij de nieuwe vuurtoren en oude Ventiaanse vuurtoren.

Dag 6:  Fiskardo - Vassiliki (10 mijl)

Vassiliki is een plezierig en relaxed plaatsje. Op de kade geven bomen de nodige schaduw en overal hangen visnetten te drogen. De baai gaat door voor een van de beste plaatsen in de Middellandse Zee voor windsurfers. Bij het aanvaren van de baai moet dan ook gelet worden op stevige windvlagen vanaf de hellingen, vooral in de namiddag.

Dag 7:  Vassiliki - Levkasstad (17 mijl)

De laatste zeildag in een prachtig bied met onderweg voldoende gelegenheid om nog een keer van boord te duiken in het heldere zeewater of een stop te maken in een baaitje onderweg. In de jachthaven meren we weer op dezelfde plek aan als waar we vertrokken zijn. Lefkas-stad biedt genoeg levendig vertier met vele winkeltjes en taverna’s voor een mooie laatste avond. Voor een laatste afzakkertje kun je in de haven terecht.

Dag 8: Levkasstad – Amsterdam

Na het uitchecken misschien nog even tijd om de laatste vakantie-euro uit te geven, alvorens je vertrekt naar het nabij gelegen vliegveld Preveza.

Boek nu uw jacht in Griekenland.

Flottielje Griekenland data.

Zeilvakanties met kinderen. Klik hier.

Daar willen wij zeilen, nieuwe kusten en prachtige baaien ontdekken, kunt u ons een goed zeiljacht aanbieden?
Uw aanvraag

Aanbieding meezeilen en zeilcursus

Lees verder...

Aanbieding 2

Aanbieding jachthuur en flottielje

   Lees verder...

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.