8-daagse route

Voorbeeld van een 8-daagse zeilroute Saronische Golf.

(8 daagse route vanuit Athene is soms onderdeel van een 15 daagse route (zie flottieljevertrekdata))

Dag 1: Amsterdam - Athene

Op een zo'n 45 minuten rijden van vliegveld Athene ligt jachthaven Kalamaki waar het gereserveerde zeiljacht voor je klaar ligt. Check in door mensen van de lokale orgaisatie volgt. Indien je laat arriveert kun je wel aan boord maar volgt check in de volgende ochtend. Ook maak je kennis met de flottieljeleiding. Afhankelijk van je vluchtschema is er aan het begin of aan het einde van de reis gelegenheid om de stad van de godin Pallas Athene met de beroemde Akropolis te bezoeken of te slenteren door de nauwe sfeervolle steegjes van de Plaka. Vlakbij de haven is het 's avonds heerlijk happen in een Griekse taverna met de voeten in het zand en met uitzicht op zee.

Dag 2: Aegina-Perdika ( ca 22 mijl

Aegina is bekend om haar kannen en kruiken en is begroeid met pistachenootboomgaarden. Kleine witte dorpjes liggen verscholen tussen groene dennenbossen en de tempel van Afaia is een van de beroemdste uit de oudheid. Perdika is een klein pittoresk vissershaventje met uitstekende taverna`s uitziend over de haven.

Dag 3: Epidavros - Vahti - Korfos (ca 15 mijl)

Wellicht bepaald de wind welke van deze drie haventjes op de Peloponnesus onze volgende bestemming zal zijn. In Epidavros brengt een korte landexcursie je naar het fameuze 14.000 zitplaatsen tellende Amfitheater. Nog steeds worden hier in de zomer klassieke Griekse tragedies opgevoerd. Vanuit Korfos is het magische Korinthe-kanaal te bezichtigen. Vanuit het droomhaventje Vathi op het schiereiland Methana brengt een fikse wandeling je bij een heuse vulkaankrater.

Dag 4: Poros (ca 21 mijl)

Poros is een dichtbegroeid groen eiland en gezegend met prachtige rustige baaien en witte zandstranden. Het stadje Poros is heel typerend gebouwd op een steile heuvel welke uit zee oprijst en kent een gezellige boulevarddrukte met talloze restaurantjes, vele winkeltjes en een wirwar van wit met blauw gepleisterde steegjes en trappen heuvelopwaarts.

Dag 5: Hydra ( ca 12 mijl)

In de haven van Hydra

Omringd door een hoge grijze rotswand ligt als een adelaarsnest het schilderachtige Hydra op het gelijknamige eiland. Enorme kleurrijke en hoge kapiteinshuizen uit rijke vorige eeuwen sieren het kale landschap. Gemotoriseerd verkeer is er taboe, de pakezel het transportmiddel en boten maken vast direct aan de zonovergoten terrassen. Kunstenaars en artiesten vormen tezamen met vissers en zilversmeden een zeer eigen en karakteristieke melange.

Dag 6: Aegina (ca 27 mijl)

Bijtijds hijsen we inmiddels routineus de zeilen en gaan we richting Aegina en doen we dit keer Aegina stad aan. Paardenkoetsen, een juweeltje van een Grieks-orthodoks kapelletje op de kop van de haven, sponzen- groente en fruitkaïks, de Dorische zuil, pistache-venters en een flanerende mix aan Atheners en buitenlandse bezoekers hebben er iets wat traditioneel en tegelijkertijd kosmopolitisch is.

Dag 7: Kalamaki - Athene  (ca 18 mijl)

Voorbij Kaap Plakakia en de scheepvaartroute naar Pireus doorkruisend is alleen voor de oplettende zeilenthousiast de jachthaven van Kalamaki terug te vinden in het enorme grootse bergachtige landschap rond Athene. Een van de beste kansen om op dit traject scholen dolfijnen rond de boeg te zien dartelen.

Dag 8: Athene - Amsterdam

Afscheid van de Griekse zon, de bouzouki, van de flottieljeleiding en aanvaarding van de terugreis naar Amsterdam. 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.