Home > Flottielje Zeilen > Griekenland > Flottielje Athene

Flottielje Griekenland vanuit Athene

 

Makkelijke uitvalshaven

Athene met als starthaven Kalamaki Marina ligt niet al te ver van het vliegveld verwijderd en rechtstreekse vluchten met KLM, Transavia en Aegean maken dit tot de gemakkelijkste uitvalshaven voor het zeilen in Griekse wateren.

Vele gebieden mogelijk

De keuzemogelijkheid van diverse zeilgebieden is vanuit Athene zeer ruim. Men kan in zuidelijke richting de Saronische en Argolische Golf induiken of richting Kea en de Cycladen ingaan. Men kan door het Korinthe Kanaal de Golf van Korinthe bezeilen of voorbij Kaap Sounion afbuigen naar het noorden richting Sporaden. Meest voor de hand liggend zijn de Saronische en Argolische Golf en de Cycladen. Vooral in juli en augustus dient men rekening te houden met een langere zeiltijd terug noordwaarts.

Saronische en Argolische Golf

De Saronische en Argolische Golf ten zuiden van Athene laten twee heel verschillende kanten zien van Griekenland. Hydra, Spetses, Poros en Aegina zijn schilderachtige eilanden met beeldschone stadjes en gezellige boulevards met vele terrasjes, taverna’s en allerlei winkeltjes. Op de Peloponnesus vind je kleine traditioneel gebleven vissersdorpjes. Het levensritme is hier heerlijk loom en kalm alsof de tijd heeft stilgestaan. Zowel windomstandigheden als afwisseling tussen eilanden en vasteland maken dit volgens ons het aardigste zeilgebied van Griekenland.

Het weer in de Saronische en Argolische Golf.

Overheersende winden zijn gewoonlijk thermisch, d.w.z. dat zij veelal veroorzaakt worden door temperatuurverschillen tussen land en zee in relatie tot dag en nacht. In de loop van de ochtend steekt de wind op uit variabele richtingen (in de Argolische Golf overwegend uit SE) en zet door tot windkracht 3 tot 5 en soms 6. Tegen de avond zakt deze wind weer in en kenmerken de havens zich door bladstilte. Windstille dagen komen ook voor.

Meltemi-periode met stevige noordenwind is juli en augustus. Omdat zowel het hoogland rond Athene alswel van de Peloponessus een remmend effect hebben op de meltemi ondervindt men hier gemiddeld 1 tot 2 Beaufort minder wind dan in de Cycladen. Windkracht 5 tot 6 (soms 7) en op sommige plekken zoals Hydra Channel flinke windvlagen vanwege het tunneleffect. Aan te bevelen is om in juli en augstus altijd een uitwijkhaven gepland te hebben om te kunnen verkassen uit een haven welke niet beschut is bij meltemi-wind. De Saronische Golf is beschutter dan de Argolsiche en deze twee zijn weer beschutter dan de Cycladen.

Gemiddelde temperaturen Griekenland

Juni t/m augustus zijn de warmste maanden. In mei en september is de temperatuur wat lager, vooral 's avonds kan het wat koeler zijn, maar het voordeel van deze tijd is dat het minder druk is. Watertemperatuur in het vroege voorjaar 18 tot 20 °C, 's zomers 26 °C tot 28 °C en in het najaar zakt het weer langzaam.

Temperaturen in graden Celcius
april      mei         jun        juli       aug       sep       okt
18-22   20-25     23-30    28-31   28-31    24-30   18-22

Daar willen wij zeilen, nieuwe kusten en prachtige baaien ontdekken, kunt u ons een goed zeiljacht aanbieden?
Uw aanvraag

Aanbieding meezeilen en zeilcursus

Lees verder...

Aanbieding 2

Aanbieding jachthuur en flottielje

   Lees verder...

Berend Botje Yachting ®
Contact of offerte »»
Marinaweg 10
1361 AC Almere
The Netherlands
info@berendbotje.com

© 1987-2020
Berend Botje Yachting ®
Amorgos b.v.

 
Deze site maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.